Menu

Din hund har brug for aktiveringslegetøj

- Blog
Din hund har brug for aktiveringslegetøj

Alle hunde har brug for at blive aktiveret. Nogle har et større eller højere aktiveringsniveau end andre hunde. Nogle har brug for lidt aktivering og andre hunde har brug for en stor mænge aktivering. Uanset hvad og hvilken hund du har, så er fællesnævneren dog at din hun har brug for at blive aktiveret – og her er det en rigtig god idé at bruge aktiveringslegetøj, når du leger, aktiverer og træner din hund. Hunden har, som os mennesker, brug for aktiv træning og stimulering af kroppen og af sanserne. Og det kan man opnå på en rigtig god måde med aktiveringslegetøj. Legetøjet opfordrer og inviterer din hund til nysgerrigt at undersøge legetøjet og dets måde at reagere på, når hunden leger med det eller skubber til det med snuden.

Hvorfor skal jeg aktivere min hund?

Hunde har brug for at blive aktiveret. En god måde at aktivere din hund på, er ved hjælp af aktiveringslegetøj. Aktiveringslegetøj er nemlig både udfordrende, sjovt og aktivt for din hund. Det hjælper den måske ligefrem til at lære nye ting, det kan lære og støtte din hund i at bruge sine sanser og så kan det aktivere og beskæftige din hund fx hvis den skal være alene hjemme. Bruger din hund meget tid alene i hjemmet, er det en rigtig god idé at bruge aktiveringslegetøj. Det sørger for at din hund ikke pludselig selv begynder at finde på ting, der kan aktivere den som for eksempel at bide i møblerne, kradse på vægge eller døre eller at tisse på gulvet. Sørger du for at holde din hund aktiveret, så er du sikker på at den er beskæftiget, og så vil den ikke begynde at ødelægge dine ting.

hund brug for aktiveringslegetoej

Hvilket aktiveringslegetøj skal jeg vælge?

Du skal vælge det aktiveringslegetøj, som passer allerbedst til din hund og dens behov. Den kan eksempelvis være legetøj, som gør at den skal bruge sin snude. Her kan man få mange forskellige slags legetøj fx findes der terninger, som man putter godbidder eller hundefoder i, herefter skal hunden så skubbe til terningen med næsen eller poten og på den måde lærer den, hvordan den får godbidderne ud af terningen. Dette er et rigtig godt aktiveringslegetøj, som både kan bruges når din hund skal være alene hjemme, eller når den er sammen med dig. Der findes også andre slags aktiveringslegetøj fx forskellige bolde, bideringe, reb eller gummidyr.