Menu

Sådan klipper du negle på din hund

- Blog
Sådan klipper du negle på din hund

Det kan være en dyr fornøjelse når man skal have sin hund til dyrlægen for at få klippet neglene, trimmet tænderne eller klippet pelsen, derfor er det godt man kan klare i hvert fald to af disse ting selv, nemlig pelspleje og negleklipning. Der er dog mange hunde, der ikke kan lide at få klippet negle, derfor er det vigtigt at man allerede begynder at vænne dem til det fra de er hvalpe og kan forlade deres mors trygge varme. Der findes forskellige måder at klippe negle på ens hund, dog bør man aldrig forsøge sig med familiens almindelige negleklipper.

Det kræver en ordentlig negleklipper når hundens små klør skal klippes, derfor anbefales det at man køber en negletrimmer hos ens lokale dyrehandel eller hos dyrlægen, så man er sikker på at få en negletrimmer, der passer til neglenes længde og tykkelse. Forsøger man sig med at klippe sin hunds negle med familiens negleklipper vil man risikere at neglene blot flækker på langs, hvilket kan være yderst smertefuldt for hunden, da dette svarer til at mennesker har en løs neglerod. Derudover har man ikke samme kraft bag en almindelig negleklipper som med en professionel negletrimmer.

saadan klipper du negle paa din hund

Underhold hunden mens dens negle klippes

Som tidligere nævnt er det langt de færreste hunde, der kan lide at få klippet negle, hvorfor mange hundeejere udskyder dette til sidste øjeblik og nærmest må tvinge hunden til at sidde nogenlunde stille. Dog kan man stadig risikere at hunden bevæger sig så man får klippet forkert og neglene begynder at bløde. For at undgå dette bør man altid klippe neglen over 3-4 mm. over dét sted, hvor neglens farve ændrer sig, har man en hunderace med sorte klør, bør man sørge for at have en skarp lyskilde nær, da blodårerne i neglen vil lyse op.

Når man underholder sin hund mens man klipper negle, gerne med hjælp fra et andet familiemedlem, vil hunden føle en større tryghed i forbindelse med processen. Man kan naturligvis ikke lege mens man forsøger at klippe negle på ens hund, men med lyden af en andens stemme, der beroliger samt en håndfuld godbidder kan man komme langt. Den bedste måde at klippe sin hunds negle på, er ved at sætte sig på gulvet og placere hunden mellem sine ben, enten på maven eller ryggen, alt efter hvad hunden vil gå med til, derefter kan neglene klippes.